Αναχωρώντας από την Γιάλοβα, επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε, το παρελθόν μέσα από τα νησάκια του συμπλέγματος των Μεσσηνιακών Οινουσών. Ασκηταρία, κάστρα, καταφύγια ναυτικών και λημέρια Πειρατών και Σαρακηνών κουρσάρων που έκρυβαν εκεί και τους θησαυρούς τους, αλλά και στιγμές χαλάρωσης σε γαλοπράσινα νερά, αποτελούν το σκηνικό της εξόρμησης μας.

 

 

 

Ανάβαση στο κάστρο της Γιάλοβας ή Κάστρο του Ναβαρίνου που υψώνεται στην κορυφή του λόφου της χερσονήσου του Κορυφασίου. Θάλασσες, λίμνες και βραχώδεις κρυψώνες αποκαλύπτονται από τα παρατηρητήρια του οχυρού, προσφέροντας απεριόριστη θέα στη λιμνοθάλασσα του Διβαρίου, στην μοναδικού σχήματος και φυσικής ομορφιάς παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στον όρμο του Ναβαρίνου αλλά και στο απέραντο ανεμπόδιστο μπλε του Ιονίου.

 

 

 

Δικαίως αποτέλεσε διακαεί πόθο και κατέστησε περιζήτητο για κάθε κατακτητή της περιοχής στο πέρασμα του χρόνου. Επίσκεψη στην μοναδικού κάλλους παραλίας της Βοϊδοκιλιάς ίσως την διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα!  Μια ημέρα με έντονες εναλλαγές και αρκετά μίλια!

 

 

 

 

Διάρκεια: 6 ώρες Sea Kayak, 3 ώρες περιήγηση, μπάνιο
Δυσκολία: Μικρή
Φυσική κατάσταση: Μέτρια